Лідер депутатської фракції СДПУ (о), перший Президент незалежної України Леонід Кравчук ініціює створення громадського форуму «Об’єднаймо Україну!», на базі якого може сформуватися виборчий блок для участі у парламентських виборах-2006. Метою цього форуму, за словами
Л. Кравчука, має стати громадський контроль над владою, подолання тенденцій до розколу України, які з’явилися після президентських виборів, гарантування необоротності демократичних процесів, реалізація політреформи, створення нового типу відносин між владою і суспільством.

Схоже, новітня опозиція ніяк не вживеться у визначену їй історією роль. Леонід Кравчук на суботній прес-конференції критикував і нову владу, і її опонентів. За його словами, якщо нинішні державні чільники перебувають на стадії «феодального мислення», то опозиція на ще примітивнішому рівні — «первіснообщинного мислення». «Ані влада, ані опозиція на сьогодні не є цивілізованими», — сказав Леонід Макарович. Вивести опозицію зі стану первіснообщинного мислення і допомогти владі вийти з цього стану — це, вважає Л. Кравчук, одне із основних завдань новостворюваного форуму, який він має намір очолити.
У рамках громадського форуму діятимуть робочі групи, які опрацьовуватимуть різноманітні проекти законів. Але, схоже, головний «приціл» нового форуму — парламентські виборчі перегони. Л. Кравчук заявив, що це — «не проект СДПУ (о)», тож форум відкритий для всіх партій. Якщо на базі форуму «Об’єднаймо Україну!» таки постане виборчий блок, восени його учасники визначатимуть голосуванням, кому дістанеться номер один у виборчому списку.