Закон про захист інтелектуальної власності — серед найважливіших законів, які були прийняті за останні три дні сьомої сесії. Про це заявив глава українського парламенту Володимир Литвин на засіданні Громадсько-політичної консультативної ради при Голові Верховної Ради України. «Якщо США на підставі цього рішення підпише протокол, останні закони — це все політичні питання», — додав він. Не менш важливим серед прийнятих законів Голова ВР назвав закон з митного тарифу.
На засіданні також ішлося про перспективи розвитку взаємодії громадянського суспільства і влади з точки зору неурядових організацій. Голова Верховної Ради України зазначив, що «така рада потрібна, і вона повинна працювати настільки інтенсивно, щоб забезпечити прорив суспільства». Торкаючись останніх подій у Верховній Раді України, Володимир Литвин наголосив на тому, що «жодної серйозної дискусії щодо значення прийнятих законів, їх фінансового забезпечення не проводилось».
Володимир Литвин вважає необхідним проведення дискусії в суспільстві. Він також зазначив, що кожен із законопроектів має бути персоніфікований, як це є, наприклад, у Сполучених Штатах Америки (поправка Джексона—Веніка).
Учасники засідання говорили також про необхідність координації політичних рішень у країні.