Як подейкують у Луганську, глава області Олексій Данилов зазнає різкої критики уряду через нерозбірливість у доборі кадрів для районних держадміністрацій і навіть своїх заступників. Мовляв, люди, які прийшли до керівництва, мають коли не кримінальне минуле, то, принаймні, фігурують у карних справах, що саме розглядаються в судах. Журналісти не раз запитували про це Данилова і він завжди відповідав однаково: є суд, він розбереться згідно із законом. Після того як звинувачення у, м’яко кажучи, слабкому доборі кадрів пролунало з вуст самого Президента, навіть у прибічників Данилова з’явилися деякі сумніви. Покартавши свого призначенця в Луганській області, Віктор Ющенко назвав три прізвища виконуючих обов’язки голів райдержадміністрацій, котрі, за інформацією Міністерства внутрішніх справ, фігурують у кримінальних справах за різними статтями.
Газета “Голос України” звернулася по роз’яснення до виконувача обов’язків прокурора Луганської області Ігоря Козьякова.
— Насамперед мені б хотілося ще раз підкреслити: людина не може бути визнана винною у своєнні якихось злочинів без вироку суду, що набув законної сили, — сказав Ігор Миколайович. — Що ж стосується названих людей, то до глави Новоайдарської райдержадміністрації Соловцева Сергія Володимировича прокуратура ніяких запитань не має, а щодо керівників Білокуракинського і Перевальського районів, то тут працюють люди з іншими прізвищами, до яких у прокуратури також немає ніяких претензій.
Як пояснили у відділі кадрів Луганської облдержадміністрації, Перевальську адміністрацію сьогодні очолює перший заступник глави Олександр Кліщ, а Білокуракинську — також перший заступник глави Сергій Іванюченко.
Що ж відбувається? Чому на стіл Віктора Ющенка лягають неправильні дані?
Олексій Данилов приписує це “одній чарівній жіночці”, яка, за його словами, пише в усі високі інстанції, у тому числі й Президентові, з яким знайома по колишніх партійних справах. Головна мета її послань — змістити Данилова з посади керівника області, “як головного лиходія і кримінального авторитета”.
— Я пройшов і готовий пройти не одну перевірку компетентних органів, які довели і ще раз доведуть неправду, що нагнітається довкола мене і тих людей, з якими сьогодні працюю.
Слід відзначити, що останнім часом до правоохоронних органів Луганщини надходить більше звертань народних депутатів, у яких міститься прохання уточнити деякі дані про окремих нових керівників. Причину цього ні прокуратура, ні органи внутрішніх справ пояснити не беруться. Кажуть, що це не в їхній компетенції. Політики ж на задану тему говорять охоче.