Кризи останніх днів до Верховної Ради внесено ззовні, заявив під час прямого ефіру на телеканалі УТ-1 глава парламенту Володимир Литвин. На його думку, поштовхи та імпульси, які призвели до збурення в парламенті,  і є відбитком сьогоднішніх проблем в Україні.
А депутати, які пошкодили державне майно під час блокування трибуни, відшкодують збитки, як це було торік, зазначив Володимир Литвин, і додав, що вже складено відповідні акти. За його словами, на відміну від нинішньої, наступна парламентська сесія буде “більш-менш спокійною”.
Голова ВР вважає, що нині з “точністю до навпаки” повторюється політика попередньої влади стосовно переслідування опозиції. “Сьогодні тотальна державна машина працює по тих людях, політичних силах, фракціях, які програли на виборах, — це факт. І це треба визнати”, — підкреслив він. Він закликав провести серйозну розмову, домовитися політичним силам і вийти на суспільний договір.
Володимир Литвин зазначив, що Народна партія України, яку він очолює, братиме участь у парламентських виборах як “самостійна вагома політична сила”. “А стосовно того, з ким, як і в якій іпостасі,  — це предмет переговорів”, — додав глава парламенту.
Володимир Литвин дав позитивну оцінку діяльності своїх колег протягом останніх півроку, зазначивши, що прийняті ВР на сьомій сесії закони можна записати не лише до активу Верховної Ради, а й усього українського народу.