Парламентська асамблея Ради Європи має намір провести дебати стосовно моніторингового процесу Україні в перший тиждень жовтня. Про це журналістам повідомив президент ПАРЄ Рене ван дер Лінден і додав, що в цей час в ПАРЄ відбудеться виставка, присвячена 10-річчю членства України в Раді Європи.
Він висловив жаль, що в нашій країні все ще відсутня повноцінна незалежна судова система. Рене ван дер Лінден сподівається, що Україна прискорить прогрес демократичних реформ, і після виборів 2006 року у країні буде повноцінний демократичний парламент. Поважний представник задоволений ухваленими змінами до закону про вибори народних депутатів: “Я сподіваюся, що парламентарії прислухалися до рекомендацій Венеціанської комісії. Ми це перевіримо”.
Президент ПАРЄ пошкодував, що Україна ратифікувала найменшу з-поміж інших держав кількість європейських угод та наголосив на цілій низці загроз для розвитку демократії, які досі існують в Україні. Серед них він назвав слабкість та дезорієнтованість української опозиції, сумісництво депутатських мандатів з посадами у виконавчій владі, відсутність суспільного телебачення.
Рене ван дер Лінден повідомив про намір ПАРЄ скерувати потужну команду спостерігачів на парламентські вибори 2006 року.


Вл. інф.