Про «спокійне» життя дочірнього українсько-литовського підприємства «Такі справи» за минулої влади «Голос України» розповідав не раз. Нагадаю, надмірна «увага» податківців до видавництва у 2002 році спричинила позов «Таких справ» до держави Україна у міжнародний центр розв’язання інвестиційних спорів. Своє рішення цей орган має винести на початку жовтня цього року.
Оскільки в країні відбулася зміна «політичної погоди», керівництво підприємства звертається до нової влади з «мировою» пропозицією. Її умови на вчорашній прес-конференції виклав президент видавництва Сергій Данилов.
Друкування «опозиційної» продукції під час минулих парламентських виборів обернулося для «ТС» величезними збитками: втрачено майже 76 відсотків обсягів виробництва. Податківці також «відсікли» численних клієнтів, ринки та значну кількість колективу. Якщо суд ухвалить рішення на користь потерпілого підприємства, Україна буде зобов’язана сплатити 64,5 млн. доларів.
Це чомусь не бентежить представників уже нової влади: вони не дуже квапляться — попри обіцянки і домовленості — робити реальні кроки для мирного розв’язання «хронічного» конфлікту. Ні Президент, ні прем’єр, ні інші високопосадовці не відповідають на листи керівників видавництва. Тому вони змушені ще раз звернути увагу до проблеми через ЗМІ: «Такі справи» підтверджують невтрачену готовність дочірнього підприємства та литовських власників компанії «Токьос Токялєс» до миру, але попереджають, що «всеозброєні» до війни. Яка, поза сумнівом, негативно відіб’ється на іміджі України.