У березні минулого року з «незрозумілих» причин колишнє керівництво МНС вирішило «підвищити» ректора Черкаського «пожежного» інституту. І проти його власної волі та бажання всього колективу перевели до столиці, призначивши ректором іншого вузу. А на його місце прислали «гідну» кандидатуру із самого Дніпропетровська! Як тільки стартувала передвиборча кампанія, нове керівництво одразу взялося за особовий склад навчального закладу. Очолив бурхливу агітаційну роботу не хто інший, як сам проректор з питань роботи з персоналом.
До прикладу, святкування Дня студента було «прикрашене» гаслом «Молодь обирає Януковича», роздавали ручки, календарі та блокноти з відповідною символікою.
У неділю 31 жовтня 2004 р., в день проведення першого туру виборів Президента України, надійшла команда про збір офіцерського складу факультетів наглядово-профілактичної діяльності і пожежно-рятувальних сил та 200 курсантів. Проректор розпорядився сформувати 20 груп по 10 курсантів на чолі з офіцерами. Ці групи йшли в розпорядження заступника начальника УМВС у Черкаській області.
Того дня, незважаючи на неодноразові звертання та обурення офіцерів, які не розуміли, чому мають виконувати чиїсь незаконні вказівки і підпорядковуватися керівникам органів внутрішніх справ та тримати без вечері курсантів, проректор у наказовому порядку, погрожуючи звільненням тим, хто піде самовільно, тримав усіх до десятої години вечора. Аж поки не виник справжній конфлікт між ним та підлеглими, після чого офіцери самовільно розпустили особовий склад своїх підрозділів...
Та, мабуть, ще цікавішою подією стала «окупація» інституту напередодні виборів великою кількістю міліціонерів.
Був ще й примусовий мітинг на підтримку одного з кандидатів у президенти.
Справи вже давно минулих днів, скажете. Так би воно й було, якби відразу після закінчення виборчих перегонів один із головних агітаторів в інституті за підтримку провладного кандидата, на подив колег, не продемонстрував посвідчення учасника помаранчевої революції з підписом самого Віктора Ющенка, а незабаром з’явився на екранах місцевого телебачення вже як член партії «Наша Україна»!
Після повернення на роботу до інституту попереднього ректора за фактами зловживання службовим становищем та порушень, допущених проректором у роботі з особовим складом, було проведено два службові розслідування. Сумнозвісний проректор раптово захворів і з того часу вже третій місяць перебуває на лікарняному. Дуже доречно. Адже, крім усього іншого, його особою зацікавилася прокуратура міста.
Цікаву справу «провернув» проректор перед тим, як надовго «захворіти». Для групи спортсменів прийшов виклик для поїздки на міжнародні змагання. Курсанти розписалися у відомості за кошти, сумлінно здали закордонні паспорти, а в результаті — ні паспортів, ні 2000 гривень на поїздку, ані участі у змаганнях...
На загальних зборах колективу проректору інституту з питань роботи з персоналом, зважаючи на його «бурхливу діяльність», було висловлено недовіру. Колектив висунув клопотання перед міністерством про його звільнення із займаної посади... Проте поки хитромудрий службовець на лікарняному, ні звільнити, ні отримати від нього пояснення у службових розслідуваннях керівництво інституту не може. Залишається традиційно сподіватися, що кожний таки отримає по заслузі.


Вл. інф.