Сьогодні є підстави говорити про нову яскраву сторінку в розвитку україно-американських відносин, — заявив глава українського парламенту Володимир Литвин під час зустрічі з другим заступником держсекретаря США з питань Європи та Євразії Деніелом Фрідом.
Співрозмовники обмінялися думками про суспільно-політичну ситуацію в Україні, відзначивши: таке ускладнення, яке виникло у Верховній Раді під час розгляду законопроектів, потрібних для вступу України до СОТ, можливе лише в демократичному суспільстві. «Нам потрібно вчитися спільно працювати і нести — урядові та парламенту — спільну відповідальність», — наголосив В. Литвин. Він поінформував високого гостя, що, незважаючи на спротив, український парламент прийняв низку рішень, які відкривають двері Україні до СОТ. В. Литвин висловив переконання, що після відповідного доопрацювання Верховна Рада ухвалить увесь комплекс законів, які є передумовою вступу нашої держави до СОТ.
У свою чергу, Д. Фрід запевнив В. Литвина, що керівництво США підтримує Україну в її демократичному розвитку та прагненні євроатлантичної інтеграції, відзначивши високу роль Голови Верховної Ради у поглибленні україно-американських стосунків.


Ю. Ш.