Черкаські студенти беруть активну участь у вирішенні не лише освітніх питань і проблем організації дозвілля, а й в реалізації соціальних проектів. Студентство грає значну роль у процесах реформування освіти. Їхнє прагнення не стояти осторонь процесу управління вищими навчальними закладами — підтвердження цього.
Нещодавно в Черкаському державному технологічному університеті (ЧДТУ) за підтримки профорганізації вузу проведено установчі збори обласної студентської ради. На них з’їхалися представники 13 вищих навчальних закладів регіону, низка громадських організацій, серед яких Всеукраїнська студрада, «Студентська хвиля», «Псі-Поліс» тощо.
Мета заходу — виробити спільну концепцію студентського самоврядування і на рівні області, і на рівні окремого вищого навчального закладу, створити дієві механізми співпраці з органами влади і місцевого самоврядування. На зборах обговорено і затверджено Положення про обласну студентську раду, накреслено форми та методи її діяльності.
Ректор ЧДТУ професор Юрій Лега привітав юнаків і дівчат із створенням обласного органу студентського самоврядування і побажав плідної творчої співпраці.


Анжела БОЙКО, доцент ЧДТУ.


Черкаси.