У таборі «Чайка» оздоровлюються 200 сиріт із шести інтернатів області.
Табором опікується відома не лише в регіоні Кам’янсько-Дніпровська санаторна школа-інтернат, яку очолює досвідчений організатор і шанований педагог Микола Бурка. Його колеги-однодумці не один рік вкладають душу в підготовку табору, що розмістився на мальовничому березі Великобілозірського лиману. А ще дев’ять років тому тут «доживали» віку занедбані профспілкові приміщення.
Нині в «Чайці» є все для повноцінного відпочинку сиріт: досвідчені педагоги, уважні медпрацівники, вихователі і, звичайно, кухарі. Вони готують смачні страви. А обласний бюджет подбав про гідне фінансування — як ніколи, вартість харчування зросла.
Тепер на столах школярів і фрукти, і сири-ковбаси, і... Не гірше харчуються й учні місцевої санаторної школи-інтернату, де лікують хлопчиків і дівчаток з хронічними неспецифічними захворюваннями органів дихання. Лікувальна база, спеціалісти тут — не всюди знайдеш такі. Шкода, не всі хворі можуть сюди потрапити — інтернат розрахований на 383 дитини, а тих, хто потребує лікування, більше. Зате ті, що пройшли курс оздоровлення, як правило, на здоров’я не скаржаться.
Запорізька область.