З Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Рене ван дер Лінденом зустрілися Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк та лідери депутатських фракцій і груп. Обговорювалася співпраця України з цією поважною організацію.
«Наша країна зацікавлена у тому, щоб найближчим часом з неї зняли моніторинг», — зазначив Адам Мартинюк. Однак з ним не погодилися представники опозиції. Раїса Богатирьова (Регіони України) та Ігор Шурма (СДПУ(о) просили Ліндена ретельніше стежити за подіями в Україні і продовжити моніторинг. Прискіпливий і справедливий. Народні депутати більше говорили про подвійні стандарти, від яких не може відмовитися і нова влада, та про політичні репресії без судових вироків.
Справді, переконував іноземного гостя лідер УНП Юрій Костенко, за п’ять місяців новій владі важко досягти взірця демократії. Однак уже чимало зроблено. Немає, зазначав парламентарій, цензури, та і зі свободою слова жодних проблем. До того ж і нову опозицію хочуть забезпечити правами та ухвалити відповідний закон.
Словом, додав лідер «Демократичних ініціатив» Степан Гавриш, в Україні лише вчаться демократії.