Дві новини повідомив заступник голови СБУ, начальник оперативно-слідчого розшуку у «справі Гонгадзе» Андрій Кожем’якін. Як у класичному анекдоті, погану і таку, що, за певної уяви, можна назвати хорошою. Перша. Пукача знову не знайшли: цього разу в Ізраїлі. Друга: його знову шукають по світу, оскільки одержали оперативну інформацію про можливе його пристанище в Росії, Литві, Латвії, Білорусі, Німеччині і на тій же таки землі обітованій. «Ми відпрацьовуємо на сьогоднішній день усі можливі оперативно-розшукові заходи для того, щоб знайти місцеперебування генерала Пукача», — запевняє пан Кожем’якін і скромно уточнює, що люди «не сплять, не їдять», полюючи за тінню всюдисущого спритника.
А ось нехтування аскетичного способу життя підвело нюх заступника Генпрокурора Віктора Шокіна. В інтерв’ю «Фактам» він розповів, як ловив Пукача в кав’ярні «Пантагрюель» (між іншим, у керівництва ГПУ непоганий смак. Як у виборі марки годинника, так і «точки громадського харчування». Недешево, зате того варте): «Бачу, за одним із столів сидить Пукач. Ну копія він. Я ж Олексія Пукача знаю особисто... Викликав групу захоплення, приїхали, перевірили документи — виявилося, помилка». Такий конфуз, зізнається пан Шокін, стався не тільки з ним у кав’ярні. Одна «поважна посадова особа» також нарвалася не на ті документи, і — «відбій тривоги. Знову не він...»
Уявляєте, як у таких умовах «пеленгувати» Пукача? Особливо коли він здогадався змінити не тільки «фейс», а й «папери»...
Тим часом у Білоцерківському районі на місці вбивства Гонгадзе знайдено речові докази. Які саме — поки що таємниця слідства, відомо лише, що вдова журналіста Мирослава підтвердила їх належність Георгієві.
Віктор Шокін спростував інформацію про те, що обвинувачені у «справі Гонгадзе» полковники міліцейської «наружки» Микола Протасов та Валерій Костенко відмовилися від своїх свідчень. За словами заступника Генпрокурора, «жодної скарги на ведення слідства, у тому числі на застосування до них будь-якого фізичного впливу, вони не пред’явили. Це професіонали високого класу. Досить скромні. Досвідчені». Трохи дивно, що в цьому переліку чеснот не згадуються «високі моральні засади» підозрюваних у вбивстві журналіста, та Бог з нею, з характеристикою. Головне, щоб «досвід» затриманих, а заразом і слідчих знов не викривив істину. Особливо за відсутності Пукача.