«Україна бачить своє майбутнє, як одна з європейських країн, на шляху прагматизму і конструктивізму». На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин під час учорашньої зустрічі з міністром закордонних справ Ірландії Дермотом Ахерном.
На зустрічі йшлося про обопільне прагнення країн активізувати україно-ірландський політичний діалог. До того ж відбувся обмін думками стосовно можливостей розвитку економічного, науково-технічного та гуманітарного співробітництва.
«Ми зацікавлені в інтенсифікації наших відносин, важливою складовою яких є і стосунки між парламентами обох країн», — підкреслив глава українського парламенту. До речі, у Верховній Раді України вже сформовано депутатську групу дружби.
Особливу увагу під час розмови було приділено євроінтеграційним питанням та перспективам взаємодії в рамках міжнародних організацій.
Дермот Ахерн, який є також спеціальним посланником Генерального секретаря ООН з реформування Організації Об’єднаних Націй, і Володимир Литвин обмінялися думками про місце і роль ООН у геополітичних процесах в епоху глобалізації.
На запрошення Голови Верховної Ради України делегація парламенту Ірландії на чолі зі спікером відвідає нашу країну з офіційним візитом восени цього року.