Одесу називають перлиною біля моря, а селище Затока, розташоване на березі Дністровського лиману, її молодшою сестрою. За популярністю селище нині суперничає з Одесою. У цьому можна переконатися з кількості відпочиваючих тут з Молдови, Білорусі, Росії, Казахстану, Азербайджану і навіть з далекого зарубіжжя.
Чим зачаровує Затока? Насамперед унікальним поєднанням морського і степового повітря з безкрайніх бессарабських полів. У невеликій Затоці кількість баз відпочинку, пансіонатів і санаторіїв на один квадратний кілометр більше, ніж об’єктів індустрії у всій області. Тут відпочивають студенти і численна нині публіка із середнім статком. Але є і фешенебельні готелі для багатих туристів — за рівнем сервісу вони не гірше, ніж аналогічні в турецькій Антальї. А ще мілководдя Затоки, всілякі атракціони приваблюють безліч дітвори з мамами і татами. Сонце, піщані пляжі, морська вода, які тут набагато чистіші, ніж в Одесі, і відповідають усім медичним нормам, недорогі кав’ярні, заводні молодіжні дискотеки, щедрі дарунки природи, — все це і є візитною карткою селища міського типу Затока.
І наостанок хотів би вас запитати: як, ви ще не бували в перлині на березі Дністровського лиману? Повірте бувалій людині — ви багато втратили, тому що літо в Затоці ні з чим не порівняти.