Деякі керівники фракцій, зокрема КПУ і «Регіони України», стали вимагати на погоджувальній раді, щоб у вівторок до ВР прийшли всі депутати-сумісники і прямо в сесійній залі склали депутатські повноваження. А тих, хто цього не зробить, щоб звільнив із посад у виконавчій владі, за поданням прем’єра, Президент. Деякі фракції також заявили, що до вирішення питання про сумісників не братимуть участі у голосуванні за призначення суддів, яке заплановане на четвер. Однак і Володимир Литвин не вірить, що депутати добровільно складуть свої мандати. Принаймні будь-які намагання парламентаріїв почути таку відповідь від прем’єра не увінчалися успіхом. Водночас, за словами Голови ВР, Апеляційний суд Києва вже припинив повноваження десяти депутатів-сумісників, ще стосовно трьох-чотирьох депутатів глава парламенту звернеться з поданнями до суду.
В. Литвин переконаний, що на урядовий проект стосовно СОТ треба «ще раз уважно подивитися». Оскільки серед цих законопроектів є і такі, що вже підготовлені до розгляду у другому читанні, а деякі ще зовсім не розглядали. «Але те, що працювали спільно уряд із Верховною Радою, дозволило вийти на більш-менш прийнятні позиції, — наголосив Володимир Литвин. — Адже хоч як би хто не вправлявся щодо «недолугості» ВР, саме вона дотягує рішення до кондиції».
Фракція соціалістів також внесла до ВР проект постанови, щоб продовжити пленарні засідання парламенту ще на один тиждень. Голова Верховної Ради В. Литвин сказав ініціаторам продовження роботи сесії, що також ставитиме щодня на голосування пропозицію працювати на дві години довше, ніж зазвичай. Однак до всіх цих пропозицій сам В. Литвин ставиться з гумором.