У партії «Єдність» відбулась ротація керівництва. Її очолив заступник київського міського голови, секретар Київради Володимир Яловий. Таке рішення прийнято на V позачерговому з’їзді партії.
Що ж до колишнього лідера партії Олександра Омельченка, то, за словами В. Ялового, нині він не є членом партії. Але остаточного рішення з’їзд стосовно нього не приймав. Сам О. Омельченко зазначив: «Я в своєму житті мостів не спалював, але й назад ніколи не повертався». І додав, що завжди підтримуватиме партію й залишатиметься вірним її ідеям.
Водночас В. Яловий повідомив, що до парламенту партія, найімовірніше, йтиме в союзі з іншими політичними силами. Можливими союзниками В. Яловий назвав Народний союз «Наша Україна», «Батьківщину» та Соціалістичну партію. «Ми ставимо завдання об’єднати наше суспільство, і ключем до вирішення цього питання ми вважаємо місцеве самоврядування. Тому ці теми будуть головними в розвитку нашої партії», — наголосив він.


* * *


Партія «Регіони України» та «Единая Россия» підписали договір про співробітництво. За словами лідера Партії Регіонів Віктора Януковича, документ матиме істотний вплив не лише на процес розвитку відносин між двома потужними політичними силами України та Росії, а й працюватиме на перспективу більш активного розвитку двосторонніх відносин країн. Водночас він зауважив, що «якщо нинішній Президент та уряд не можуть або не хочуть взяти на себе відповідальність за стан стратегічного партнерства з Росією, це зробить Партія Регіонів».


Вл. інф.