Президент України Віктор Ющенко пообіцяв інвесторам компенсувати збитки від скасування пільг для вільних економічних зон. Як передають «Українські Новини», на VІІІ Економічному форумі «Україна—Польща» у Гданську він повідомив, що такий пункт записаний у рішенні РНБО від 29 червня.
Віктор Ющенко закликав польських бізнесменів активно брати участь у приватизації українських підприємств. Київ хотів би також залучити польських інвесторів до добудови нафтопроводу «Одеса—Броди» до Гданська. Під час прес-конференції після завершення роботи VІІІ Економічного форуму «Україна—Польща» Президент України заявив, що цей проект «стане складовою частиною енергетичного ринку Європи». «Сьогодні, коли є політична воля для його реалізації, а також є фінансова і політична підтримка Єврокомісії, маємо всі підстави дивитися на реалізацію цього проекту оптимістично», запевнив він.
 

Тим часом наші дедалі активніше освоюють польський ринок. 30 червня в Польщі було підписано договір купівлі-продажу меткомбінату Hutа Czestochowa. Це придбання коштуватиме Індустріальному союзу Донбасу 1,252 млрд. польських злотих (майже 340 млн. доларів). Президент «Індустріальної групи» Олександр Пилипенко заявив: компанії вдалося виграти цей тендер тому, що вона зробила кращу інвестиційну пропозицію і представила кращий соціальний пакет. Оплату за комбінат буде здійснено після того, як Фонд державного майна Польщі і Міністерство внутрішніх справ дадуть дозвіл на цю покупку.
Як передає «Інтерфакс-Україна», на економічному форумі в Гданську було також підписано угоду про покупку Запорізьким автомобілебудівним заводом державного пакету акцій польського автомобілебудівного заводу FSO.