Як уже повідомлялося, 21 вересня цього року у Верховній Раді заплановано парламентські слухання з питань розвитку інформаційного суспільства в Україні.
У рамках підготовки до обговорення вкрай актуальної проблеми сьогодення відбувся «круглий стіл», організований Комітетом Верховної Ради з питань науки і освіти за організаційно-інформаційної підтримки Інтернет-асоціації України та «Інтерньюз-Україна». Народні депутати, представники органів виконавчої влади, професійних і бізнес-об’єднань, лідери найбільших компаній галузі обмінялися думками про питання розвитку ринку телекомунікацій та спробували окреслити шляхи їх вирішення.
Що таке інформаційне суспільство? За словами Сергія Азарова, координатора робочої групи Комітету ВР з питань науки і освіти, ми маємо прагнути того, щоб кожний  член суспільства отримав змогу не лише користуватися інформацією, а й створювати її, обмінюватися нею для  реалізації свого потенціалу.
Це — завтрашній день, в якому своє слово скажуть нащадки. Сьогодні Україна посідає 100-те місце в рейтингу, який відображає забезпеченість населення персональними комп’ютерами (менше 20 на 1000 громадян). Та що говорити про ПК, якщо телефон у селах мають лише кожен четвертий.
Під час «круглого столу» обговорювали також питання створення інформаційного права як основи побудови інформаційного суспільства; проблему захисту інформаційних ресурсів та забезпечення населення загальнодоступними послугами тощо.
Фахівці і представники влади дійшли згоди стосовно необхідності підготовки пакета документів з відповідними пропозиціями до парламентських слухань. Серед пропозицій — визначити центральний орган виконавчої влади, відповідальний за питання побудови інформаційного суспільства; створення національної стратегії та плану дій (на засадах масштабної дискусії) тощо.