Вирішили бути незалежним від залізниці й таксистів і їхати в Крим на власному авто? Бути мобільним і не тільки гріти живота біля моря? Будь ласка. Тільки затямте: одна з основних проблем безпеки дорожнього руху на півострові — гірські дороги з високими насипами, урвищами, крутими укосами, які небезпечні будь-якої пори року. Є й інші проблеми.
Влітку кримські дороги перенасичені іногородніми машинами, водії яких зазвичай кепсько знають особливості цих серпантинів. Під час дощів на них сповзають селеві потоки і зсуви, сиплеться каміння.
З понад шести тисяч кілометрів кримських доріг лише близько тисячі в задовільному стані. В якому справді можна пересвідчитися, згадавши, що за останні 15 років навіть на головній автотрасі — Сімферополь—Ялта—Севастополь —не проводилося жодного капітального ремонту через відсутність коштів. А інтенсивність руху влітку тут досягає 23 тис. авто на добу. Ударити новим автобаном по кримському бездоріжжю збираються давно, та поки що безуспішно. Кримчани продовжують дивувати й часом відлякувати іноземних гостей убогими шляхами, чадними машинами, які попри заборони чомусь їздять з невідрегульованими двигунами, нещадно забруднюючи атмосферу, заради цілющості якої сюди і їдуть туристи та курортники часто дуже здалеку.
За даними міліції, 72 відсотки сімферопольських вулиць не відповідають вимогам держстандарту. Їх незадовільний стан є супутнім фактором 70 відсотків аварій, що стались у «воротах Криму». Автотуристи, готуйтесь до пробок і заторів. Створенню аварійних і надзвичайних ситуацій на шляхах Сімферополя та курортних міст і селищ сприяє ще й непродумана система розташування рясних тут парковок і автостоянок, які не оснащені відповідними технічними засобами. Відсутні дорожні розмітки паркувальних місць, часто вони залазять у зелені зони. Їх реальна заповнюваність у кілька разів перевищує нормативну.
Характерно, що навіть у Сімферополі численні приватні паркувальні фірми, крім комунального підприємства «Автостоп», нічого не платять до міського бюджету. Проте платні стоянки дивують кожного нового курортного сезону дедалі більшою дорожнечею. На вокзалі Сімферополя це 10 грн., тут же, біля «Макдональдса», — 2 грн. за годину.
Ще дорожче поставити машину в приморських містах. Особливо зухвалий, строкатий і неконтрольований «шлагбаумно-шворочний» бізнес біля розмаїтих туристичних об`єктів. Поруч із палацами, водоспадами чи печерами з вас за годину стоянки авто на необлаштованому майданчику здеруть мінімум десятку, з автобуса, де більше 16 місць, зажадають щонайменше 50 грн. і ще по дві гривні з кожного пасажира. Хоча ДАІ мала б нарешті встановити єдині вимоги до всіх курортних регіонів й розмір плати за проїзд екскурсійних автобусів.
Проходження кордону для прибулих з інших країн залишилося за їхніми внутрішніми паспортами. Щоправда, оскільки немає відповідних домовленостей між Україною і Росією, то автотуристам доводиться платити за страховий поліс: на 15 днів — 10 доларів, на місяць — 13. Рекреаційний місцевий збір такий же, як і торік: 10 гривень з машини, 5 — з туриста.