У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся міжнародний науково-практичний семінар для вчителів біології «Молекулярна біологія у школі — вивчаючи молекули життя».
У зібранні науковців активну участь взяли представники Європейської навчальної лабораторії природничих наук (Німеччина). Ця наукова установа створена для інформування вчителів континенту про досягнення молекулярної біології.
Не останню роль в організації семінару відіграла українка, уродженка міста Сміли, аспірантка вищезгаданої лабораторії Тетяна Клименко.
Дівчина завжди прагнула знань: під час навчання в школі була призером олімпіад з біології, потім, здобуваючи вищу освіту в Харківському національному університеті, стала студенткою Інституту білка, що в підмосковному Пушино. Однак і цього виявилося замало для допитливої Тетяни і вона поїхала випробувати свої сили за кордоном.
Підхопивши «вірус» високої науки, Тетяна Клименко сприяє розвитку науки й в Україні. Саме з її ініціативи проходять ці семінари, дівчина захистила спеціальний проект, який передбачає фінансування таких зібрань.
Наступного року планується провести їх у Луцьку, Харкові та Херсоні.

Сміла
Черкаської області.