Позитивний хлопчик із благополучної родини по-звірячому розправився з людьми, котрі любили його найбільше в житті. Єдина дитина в родині, зростав у статках, розпещеним увагою.

Підліток мріяв самоутвердитися в компанії однолітків. Для цього бракувало кишенькових грошей. Наближалося 16-річчя, яке юнак вирішив відзначити з шиком.
Незадовго до трагедії дідусь розповів про те, що незабаром одержить компенсацію як колишній військовополонений. Новина засіла в голові підлітка і не давала спокою. Цілий місяць він виношував план убивства...
...Дізнатися, де зберігалися гроші, було неважко. Він приїхав до стареньких і збрехав, що батько в лікарні і потрібно дві з половиною тисячі гривень. Доки бабуся діставала зі схованки хустинку з грошима, онук дістав кухонну сокирку... Вихопивши з рук жінки, котра помирала, гроші, позадкував до виходу. Нічого не підозрюючи, дідусь, якого він попросив полагодити велосипеда, зайшов до будинку. Обернувшись спиною до онука, він також зазнав удару сокирою по голові.
6 700 гривень і 410 євро юний «відморозок» витратив на розваги. Водив на дискотеки восьмикласників, купив дві мобілки... Мрія збулася. Він став «крутим» і коло «друзів» значно розширилося.
Затримали хлопця в день його народження на березі річки, де він зібрав компанію...
Коментар начальника карного розшуку Станично-Луганського району майора міліції Олександра БОРОДІНА:
— Як свідчить практика, убивства переважно скоюють неповнолітні, які виховуються в неблагополучних сім’ях. У цій ситуації підліток жив у нормальному середовищі, спиртні напої і наркотики не вживав. Щоправда, погано навчався у школі, прогулював уроки. Сумніваюся, що маленький монстр не виросте у велике чудовисько. Зазвичай психіка таких людей серйозно порушена і залишає відбиток на все життя.


Марина КОТЕНКО, прес-служба карного розшуку МВС України.


Луганська область.