Головне контрольно-ревізійне управління України спростувало припущення Генпрокуратури про порушення у театрі ім. Лесі Українки. Саме цьому питанню була присвячена прес-конференція, що відбулася нещодавно у стінах театру. Його передювілейний, 79-й сезон майже всуціль минув у нескінченних перевірках. Але обіцяних зловживань та «мільйонних збитків» не знайдено. Нарешті, рішенням Голосіївського райсуду міста Києва з театру знято всі обвинувачення. Суд постановив, що дії дирекції театру (проведення реконструкції фойє, використання нерухомого майна) були цілком законними і не порушували чинного законодавства. Головний герой цих подій, Михайло Юрійович Резникович, на прес-конференцію не прийшов, це пояснили щільним графіком роботи.
Тим часом, іще в середині червня театр підтримала й Верховна Рада: вона прийняла рішення про збереження й розвиток цього театру і про невідкладні заходи до його 80-річчя (зокрема, йдеться про виділення бюджетних асигнувань для спорудження Малої сцени, фойє та виробничих майстерень). Персонально на захист Російської драми вистyпив також Олександр Мороз. Лідер соціалістів навіть звернyвся з клопотанням до Віктора Ющенка, пропонyючи йому втpутитиcя в cитуацію, що cклалася навколо театру.
Останню крапку в цій справі ще не поставлено, адже попереду розгляд основного питання, ініційованого Міністерством культури: чи залишиться Михайло Резникович на своїй посаді та чи відбудеться розподіл його обов’язків генерального директора і художнього керівника театру.