У Національній філармонії відбувся авторський концерт Наталі Рожко. Концерт пройшов за підтримки представництва ЮНІСЕФ в Україні. Звучали симфонічні твори — вони посідають центральне місце у творчості Наталі. Свіжа, пікантна музика у виконанні одного з кращих колективів — Національного заслуженого симфонічного оркестру під орудою В. Сіренка залишає незабутнє враження.
Чарівна молода Наталя надзвичайно талановита і працездатна. Вона закінчила з відзнакою два факультети Національної музичної академії України по класу композиції і фортепіано, закінчила аспірантуру, вивчає основи симфонічного диригування. В її творчому багажі дві симфонії, концерт і вокаліз для оркестру, камерна і хорова музика, романси, пісні, музика для театру і кіно (до фільму М. Бєлікова «Святе сімейство»).
Незважаючи на молодість Наталі, в її творах відчувається солідна музична ерудиція. Їй удається виявити і м’яку задушевну лірику, і примхливі польоти фантазії, і влучні образні характеристики. Композитор у своїй творчості апелює і до філософських узагальнень, і до древніх шарів нашого фольклору, і навіть до недавніх подій в Україні («Сонце і Серце»). Цей концерт, за словами Наталі, «подяка Вчителям, а також вираження творчої і громадянської позиції».
На жаль, концерт пройшов «кулуарно», лише для запрошених. Музика дуже цікава і не надто вже складна для непідготовленого вуха. Якщо сучасній українській академічній музиці, фігурально кажучи, відведено місце в останньому ряду, то запитаємо себе: про яку освіту можна говорити, якщо пересічний меломан не може потрапити на такий концерт?