Тільки за останні дві доби на Прикарпатті зафіксовано дві пожежі, попередніми причинами виникнення яких є дитячі пустощі та недогляд дорослих.
В Івано-Франківську вогонь спалахнув у одній із квартир багатоповерхового житлового будинку. Полум’я знищило домашні речі, меблі, пошкодило комп’ютер і віконну раму. Пожежу спричинили два маленькі братики, які бавилися сірниками. Батьки в той час перебували в сусідній кімнаті й ні про що не здогадувалися.
А в селі Сарники Рогатинського району на одному із обійсть горіла господарська будівля. Вогонь пошкодив споруду, знищив три тонни грубих кормів, дерев’яні конструкції покриття. Добре, що не постраждав малюк — винуватець пожежі. Як з’ясувалося, хлопчик знайшов у хаті сірники та побіг з ними в господарську прибудову. Пожежу побачила сусідка, вона й повідомила про біду рятувальників.
Як свідчить статистика, саме залишені без нагляду діти найчастіше стають винуватцями пожеж. Тому працівники управління ДСНС в області звертається до батьків з проханням змалечку навчати дітей правилам безпечної поведінки у побуті.
 
Івано-Франківська область.