Важко пережила крадіжку корови одна із сімей у селі Сьомаки Жмеринського району на Вінниччині. Зловмисники вивели з хліва годувальницю під покровом ночі. Відтоді уже минув рік, але розслідування так нічого й не дало.
Господарі змушені були купувати нову корівку. Спершу вартували її по черзі: однієї ночі біля годувальниці чергує чоловік, потім дружина, навіть діти допомагали. Але дуже скоро зрозуміли: це не вихід із ситуації. І тоді господар прилаштував на дверях хліва саморобну сигналізацію. Діяла вона за принципом будильника: коли відчиняєш двері — в помешканні спрацьовує сигнал того само будильника.
Як з’ясувалося згодом, клопоти не були марними. Зловмисники вдруге навідалися на обійстя. Як тільки відчинили хлів, задзеленчав будильник, і хазяїн увімкнув у будинку й на подвір’ї світло. Від несподіванки непрохані гості навіть не встигли скористатися автомобілем, який залишили неподалік. Завдяки йому правоохоронці вийшли на їхній слід. У «Жигулях» було злодійське знаряддя — мотузки, ножі, гаки, сокири.
Як пояснили у центрі громадських зв’язків УМВС у Вінницькій області, трьох затриманих підозрюють у двох крадіжках худоби та восьми розукомплектуваннях автомобілів. Всі вони — місцеві жителі віком від 20 до 24 років. Один працював таксистом, двоє — слюсарями.
Пропозиція. На думку одного із сільських голів Вінниччини, засоби охорони житла, а особливо нежитлових будівель — хлівів, погребів, літніх кухонь мають нині великий попит — кількість крадіжок у селах не зменшується. Промисловцям варто б узяти цей факт до уваги і налагодити виробництво таких засобів.
Тільки щоб ціна не кусалася. Тоді з їх реалізацією не було б жодних проблем.

Вінницька область.