Президентові України Ющенку В. А.
Голові Верховного Суду України Маляренку В. Т.
Шановний Вікторе Андрійовичу!
Шановний Василю Тимофійовичу!
Відповідно до положень Закону України «Про звернення громадян» звертаємося до вас з гостросоціального та резонансного питання.
Більш як 40 тисяч виборців Луганщини голосували у 2002 році за народного депутата України 2-го та 
3-го скликань Коломойцева-Рибалку В. Е., який, добросовісно виконуючи свої повноваження, представляючи інтереси мешканців Луганської області, його виборців, разом з відповідним комітетом Верховної Ради України на захист інтересів виборців постійно проводив роботу з боротьби з корупцією серед високопоставлених посадовців Луганської області за часів президентства Л. Кучми.
Факти вчинення посадовими особами органів державної влади Луганської області корупційних діянь були викладені у постанові Верховної Ради України «Про підсумки парламентських слухань щодо стану боротьби з корупцією в Україні» № 2612-111 від 05.07. 2001 року.
Унаслідок прийняття Верховною Радою України цієї постанови під тиском корумпованих високопосадовців Коломойцев-Рибалка В. Е. був незаконно знятий з реєстрації кандидатів у народні депутати України на парламентських виборах у 2002 році. Це було зроблено для того, щоб він не міг продовжувати і далі свою депутатську діяльність по захисту прав виборців Луганської області, по боротьбі з корупцією у Луганській області, для закриття або затягування слідства у кримінальних справах колишніх високопосадовців.
Прокуратурою Луганської області було порушено кримінальну справу та голові окружної виборчої комісії округу № 107 г. Лунічеву Ю. Ф. пред’явлено обвинувачення за ст. ст. 157, ч.3, 158, ч.3 КК України за фактом порушення виборчих прав Коломойцева-Рибалки В. Е. та виборців 107-го округу, по якому В. Е. Коломойцев-Рибалка двічі, у 1994, 1998 рр., обирався народним депутатом України і балотувався втретє, де його у 2002 р. не допустили до виборів.
Завдяки законній позиції Генеральної прокуратури України під керівництвом Піскуна С. М. та його команди ця кримінальна справа була направлена до суду. Починаючи з вересня 2002 року та на даний час вона перебуває у провадженні судді Слов’янського міського суду Донецької області.
При цьому нам, ветеранам, незрозуміла позиція голови апеляційного суду Донецької області Кондратьєва О. В., який у листі-відповіді Коломойцеву-Рибалці В. Е.  говорить про взяття ним, головою суду, розгляду цієї справи на особистий контроль на забезпечення законності під час її розгляду.
Нам, ветеранам, з листа Генеральної прокуратури України до Верховного Суду України стало відомо, що (вже після листа голови апеляційного суду Донецької області Кондратьєва О. В. від 11.04.2005 р., в якому він говорив про особистий контроль за законним розглядом цієї справи) колегія суддів судової палати з кримінальних справ апеляційного суду Донецької області 06.06. 2005 року свідомо порушила норми кримінально-процесуального закону — винесла незаконну ухвалу про скасування постанов судді Слов’янського міськрайонного суду Донецької області від 6 та 16 травня 2005 р.
Ця незаконна ухвала апеляційного суду Донецької області від 6.06. 2005 р. була винесена до завершення розгляду кримінальної справи судом першої інстанції у м. Слов’янську. Нерозглянуту справу, без винесеного вироку по справі, забрали з суду першої інстанції до апеляційного суду і розглянули з істотним порушенням вимог кримінально-процесуального закону, зокрема на порушення вимог ст. 38, 348 УПК України, а потім знову повернули до розгляду суду першої інстанції.
Незаконність вищевказаної ухвали апеляційного суду Донецької області підтвердила справедлива позиція керівництва Генеральної прокуратури України, яке звернулося до Верховного Суду України з клопотанням про перегляд ухвали від 06.08. 2005 року з підстав, передбачених статтею 400-4 УПК, навівши у клопотанні ґрунтовні підстави для скасування неправосудної ухвали апеляційного суду Донецької області. Маємо надію, що законна правова позиція Верховного Суду України, як і раніше, також сприятиме вирішенню питань розгляду цієї справи відповідно до законодавства України.
Вищевказана упередженість керівництва апеляційного суду Донецької області щодо розгляду цієї справи та особисто до Коломойцева-Рибалки В. Е., з нашої точки зору, має політичний характер. Підсудний Лунічев Ю. Ф., за наявності стосовно нього звинувачення прокуратури щодо скоєння злочинів проти виборчих прав і свобод громадян України під час парламентських виборів 2002 року був заступником голови окружної виборчої комісії у Луганській області на виборах Президента України у 2004 році, представляючи інтереси кандидата у Президенти України Януковича В. Ф. Апеляційні суди Донецької та Луганської областей, підтримуючи кандидата в Президенти України Януковича В. Ф., під час проведення виборів Президента України у 2004 році, не задовольнили жодної скарги на порушення виборчого законодавства у Луганській та Донецькій областях, наявність яких підтвердило в подальшому відповідне рішення Верховного Суду України. Водночас керівники Луганського та Донецького апеляційних судів брали участь у з’їзді у м. Сіверськодонецьку, де лунали заклики щодо посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.
Згідно зі ст. 55 Конституції України права і свободи громадянина захищаються судом. Через упередженість та незаконні судові рішення суддів апеляційного суду Донецької області умисно затягнуто судовий розгляд кримінальної справи № 9091, що позбавляє можливості В. Е. Коломойцева-Рибалку, виборців 107-го округу захистити та поновити свої виборчі права та свободи, передбачені ст. ст. 38, 76 Конституції України.
Шановний Вікторе Андрійовичу!
Просимо докласти максимум зусиль для виконання законодавства України про пільги для ветеранів війни та праці, передусім у забезпеченні ліками безплатно. Саме ці люди, ветерани, не жалкуючи власного життя, захистили нашу Батьківщину від фашистського рабства, а потім нелегкою працею підняли країну з руїн!
Шановний Василю Тимофійовичу!
Просимо узяти на особистий контроль вирішення судових позовів ветеранів, яким незаконно не виплачують пенсії у повному обсязі. Досі на Луганщині ще не всі ветерани отримують підвищені пенсії, це неповага до ветеранів!
На підставі викладеного, керуючись положеннями Закону України «Про звернення громадян»,
ПРОСИМО:
1. З метою додержання законодавства України взяти на особистий контроль судовий розгляд кримінальної справи стосовно порушень на парламентських виборах 2002 року у Луганську.
2. Доручити Верховному Суду України забезпечити додержання кримінально-процесуального законодавства при перегляді вищевказаної ухвали апеляційного суду Донецької області стосовно Лунічева Ю. Ф. у порядку виняткового провадження та подальшому судовому розгляді цієї справи.
3. Дати нам відповідь у передбачений законодавством термін.
З повагою,Герой Радянського Союзу І. С. МАЛЬКО,Герой Соціалістичної Праці О. Я. КОЛЕСНІКОВ.