30 червня відзначає поважний ювілей державне підприємство ордена «Знак Пошани» книжково-журнальне видавництво «Урожай». Свою діяльність воно розпочало в 1925 році як видавництво «Радянський селянин», а з 1930 року — як Всеукраїнське видавництво сільськогосподарської літератури — Держсільгоспвидав УРСР. У 1964 році було перейменоване в «Урожай», а у 1975-му, до свого 50-річчя, удостоєне державної нагороди ордена «Знак Пошани».
Упродовж вісімдесяти років видавництво слугує сільським трудівникам. Видає літературу з питань рослинництва, тваринництва, ветеринарної медицини, економіки, організації та механізації сільського господарства, сільського будівництва.
Впровадження досягнень науки, техніки і передової практики в агропромислове виробництво, його реформування відповідно до вимог ринкової економіки, зокрема відносин власності, формування багатоукладності у продовольчому комплексі, піднесення рівня соціального розвитку села з метою підвищення ефективності всіх форм господарювання, збільшення виробництва продукції — така тематика видань «Урожаю».
Видавництво також випускає науково-популярну літературу для масового читача, зокрема з питань ведення особистих селянських господарств, бджільництва, народної медицини, кулінарії тощо.
Одним з пріоритетів є випуск підручників, навчальних посібників і практикумів для студентів вищих аграрних закладів освіти.
Серед авторів «Урожаю» — провідні вчені, викладачі навчальних закладів, фахівці різних галузей і господарських формувань, досвідчені аматори.
Нині видавництво переживає не кращі часи. Але воно живе, працює й намагається утриматися на плаву. І все це завдяки його сумлінному, працелюбному колективу, який залишився вірним видавничим традиціям.
Численні шанувальники і колеги з «Голосу України» вітають ювіляра. Хай колоситься «Урожай» новими книгами, хай урожай достатку торкнеться всіх причетних до благородної справи книговидання.