Потенційною небезпекою загрожують усі дикі пляжі Криму. За їх стан ніхто не несе відповідальності.
Після трагедії в Качі, коли обвал розмитої дощами кручі покалічив і поховав пляжників, Президент підтримав ініціативу перепідпорядкувати МНС Кримське протизсувне управління, яким досі управляє місцевий уряд. Усі пляжі півострова обстежують на безпечність.
Тим часом лише в районі трагедії під Севастополем зсувних місць не менше сотні. А на всьому кримському узбережжі ділянок, де зсуви й обвали трапляються постійно, майже півтори тисячі. Така само трагедія може повторитися від Учкуєвки до мису Лукул (де й знаходиться сумнозвісна тепер Кача), на всій території від мису Айя до мису Херсонес. Небезпекою дихають кручі усієї підкови Керченського півострова, який нині бурхливіше розмиває активізована російською дамбою течія Керченської протоки. Рясно на такі ділянки і з боку Азовського й Чорного морів.
Підступним є берег в районі Миколаївки біля Сімферополя, між алуштинським Малим Маяком і Партенітом, у знаменитій красою і дитячими таборами бухті Ласпі. Заполонені курортним зиском місцеві жителі заплющують очі на тектонічні тріщини й розломи, карстові порожнини й раковини, сейсмічність і рухливіть грунтів півострова, на якому протягом десятиріч не проводять берегозміцнювальні роботи.
 
Крим.