Як ми вже оперативно повідомляли, першим суперником київського «Динамо» в Лізі чемпіонів—2005/2006 став клуб «Тюн» — срібний призер останнього чемпіонату Швейцарії. Зрозуміло, що багатьох цікавить реакція на цю подію нового наставника динамівців Леоніда Буряка:
— Щось конкретне сказати про «Тюн» не можу, бо в нашому розпорядженні поки що обмаль інформації про цей колектив. Але вже почали роботу в цьому напрямі. Відомо, що в останньому сезоні «Тюн» багато забивав і багато пропускав. Вважаю, що «Тюн» серйозна команда, від котрої можна чекати будь-яких сюрпризів.
— Ви кажете про необхідність збору інформації про суперника. Як його здійснюватиме?
— У кількох напрямках. Дуже розраховую на допомогу Олександра Заварова, який ізсередини знає швейцарський чемпіонат і його дійових осіб. Клубними каналами отримаємо відеозаписи кількох матчів «Тюна» в минулому сезоні. А на домашню зустріч наших опонентів з «Базелем», яка відбудеться 23 липня, вирушу особисто. На поєдинку «Тюн»—«Арау» побуває один із моїх асистентів.
...Динамівці вже розпочали підготовчу роботу до сезону в Ялті. Вони мешкають в однойменному готелі і тренуються на міському стадіоні. У складі команди помічено воротаря Тараса Луценка, який раніше вже виступав за «Динамо», а останнім часом грав у «Закарпатті». Одним з асистентів Буряка став заслужений майстер спорту, срібний призер Олімпіади—72 в Мюнхені Євген Аржанов, котрий відповідатиме за бігову підготовку.
З досьє «Голосу України»
Команда «Тюн» з мальовничого куточка Швейцарії своїми останніми виступами дає зрозуміти, що прагне зламати існуючі традиції в місцевому футболі. І вже зробила дуже помітний крок у цьому напрямі, ставши віце-чемпіоном своєї країни.
З огляду на те, що річний бюджет клубу становив 2,5 мільйона євро, то шосте-сьоме місця в попередніх чемпіонатах вважалися цілком пристойними результатами. І райдужних планів ніхто не накреслював.
Однак торік тодішній харизматичний тренер Ганс-Петер Латур був іншої думки. Минулий сезон «Тюн» розпочав з перемоги над клубом німецької бундесліги «Вольфсбургом» в Кубку «Інтертото». Потім поступився «Гамбургу». Хоча перший поєдинок удома виграв — 2:0. А от у внутрішньому чемпіонаті клуб виступав стабільно і впевнено. Зрештою, опинився на другій позиції, якою не поступився і на фініші. До речі, «Тюн» вибив із розіграшу Кубка Швейцарії лідера сезону — «Базель». Під час зимової перерви у клубі сталися помітні зміни. Його залишив наставник. Пан Латур подався рятувати «Грассхоппер». А невдовзі до «Базеля» перейшов провідний оборонець «Тюна» Рето Дзанні. Отож новому тренерові Урсу Шененбергеру, котрий прийшов із клубу нижчої ліги з лунким іменем «Ювентус», треба було багато зробити. І, як бачимо, він упорався із поставленим завданням.
Любо Мілічевич, Давид Паллас і бразильський форвард Джелсон посилили команду взимку. На полі командою керує воротар Фабіо Секрет. Душа команди, найкращий «снайпер» — Мауро Лустрінеллі.
То які складові успіхів «Тюна»? Насамперед тренування до сьомого поту. А головним достоїнством гравців називають командний дух, уміння використати свій талант винятково на досягнення спільного результату.