Відкритий лист Ради ветеранів Ленінського району Луганська
 
Шановні Вікторе Андрійовичу і Святославе Михайловичу!
Ви знаєте, що за всіх часів людство прагнуло до торжества справедливості, а несправедливість завжди викликала протести і збурення народу.
Десятки тисяч виборців, ветеранів Ленінського району Луганська, були вкрай обурені, коли довідалися, вже в день виборів — 31 березня 2002 року, що знято з реєстрації кандидата в народні депутати України В. Е. Коломойцева-Рибалку. Зроблено це було незаконно, грубо, безцеремонно. Припинено було голосування й оголошено, що в бюлетенях буде поставлений штамп «вибув» напроти кандидатури В. Е. Коломойцева-Рибалки, тому що його було знято з реєстрації тоді, коли багато виборців уже за нього проголосували.
Понад 40 тисяч виборців проголосували за кандидатуру В. Е. Коломойцева-Рибалки, а потім напроти його прізвища проставили штамп «вибув», і бюлетені громадян, що проголосували за нього, визнали недійсними. Таким беззаконням величезна кількість виборців були позбавлені свого конституційного права на голосування.
Ось так у нас було продемонстровано кучмівську демократію, котра спричинила величезний протест ветеранів. Рада ветеранів Ленінського району Луганська написала й відправила відкритий лист президенту Л. Кучмі з настійним проханням дати доручення провести перевірку фактів порушення Закону України «Про вибори народних депутатів України», дати їм правову оцінку і скасувати результати виборів по 107-му виборчому округу Луганська, щоб справедливість перемогла. Проте гарант Конституції жодних заходів не вжив і навіть не відповів на наш лист.
Обурення ветеранів спричинило те, що нашого народного депутата В. Е. Коломойцева-Рибалку, який заслужив повагу і довіру виборців, був депутатом другого і третього скликань Верховної Ради України, зняли з виборів 31 березня 2002 року, а дату на постанові окружної комісії про зняття з виборів голова окружної комісії поставив 30 березня 2002 року, чим позбавив можливості оскаржити і скасувати цю незаконну постанову. Зроблено це було з єдиною метою — закрити кримінальну справу стосовно зловживань обласних керівників, з якими В. Е. Коломойцев-Рибалка боровся за права виборців.
Щойно Валерія Едуардовича не допустили до виборів, 25 квітня 2002 року  кримінальну справу за фактами розкрадання коштів державних підприємств Луганської області прокуратура Дніпропетровської області закрила.
За фактами грубого порушення Закону «Про вибори народних депутатів України» у 107-му виборчому окрузі Луганська обласна прокуратура, коли Генеральним прокурором України був С. М. Піскун, порушила кримінальну справу. Три роки минуло, а кримінальна справа незакінчена, тому що обвинувачуваний, а потім підсудний, голова окружної виборчої комісії почав усіма способами перешкоджати цьому, а його заступники йому сприяли. Коли С. М. Піскуна Л. Кучма звільнив з посади Генерального прокурора України, було здійснено декілька спроб забрати вищезгадану кримінальну справу із суду до прокуратури на дослідування і закрити її. Нам стало відомо, що тільки після повернення С. М. Піскуна і його команди в Генеральну прокуратуру України за підтримки державного обвинувачення прокуратурою справу стосовно порушень на парламентських виборах у 107-му виборчому окрузі знову почали розглядати в суді.
Ветерани задоволені, що після виборів Президента України в 2005 році, завдяки вашому, Вікторе Андрійовичу, втручанню, вжито заходів для розгляду справи в судовому порядку відповідно до законодавства України. Ця справа має великий суспільний резонанс серед виборців Луганщини. Справедливий вирок у цій, єдиній в Україні кримінальній справі стосовно виборів 2002 року, що перебуває в суді, доводить десяткам тисяч ветеранам 107-го округу, що новий Президент України В. А. Ющенко, Генеральний прокурор України С. М. Піскун будують правову державу, в якій усі рівні перед законом!
Боротьбу за справедливість потрібно вести в усіх напрямах. Ветерани підтримують узятий Президентом і Кабінетом Міністрів України курс на боротьбу з корупцією, із протизаконними діями в економіці, с розгулом цін на ринку.
Ми схвалюємо підвищення пенсій, необхідно й далі вживати конкретних заходів для підвищення пенсій і ліквідації дискримінації в пенсійному забезпеченні ветеранів.
У нас в Луганську практично не виписують рецептів на безплатні ліки для ветеранів. Для виконання конституційних гарантій і дотримання Закону України «Про статус ветеранів війни і праці і гарантії їх соціального захисту» ми вимагаємо відкрити аптеки для ветеранів, котрі за рахунок бюджетного фінансування у повному обсязі забезпечуватимуть ветеранів безплатними ліками.
Ми вимагаємо вирішити питання про виділення відповідно до законодавства України безплатних путівок ветеранам за рахунок бюджету або компенсації за путівки в повному обсязі — вартість путівок вимірюється тисячами гривень, а компенсують сто гривень.
Шановний Вікторе Андрійовичу, ми вас підтримуємо в розв’язанні пенсійних проблем ветеранів і сподіваємося на вашу твердість у виконанні вашої передвиборної програми з дотримання пільг для ветеранів усіх категорій!
Шановний Станіславе Михайловичу! Ми вдячні вам за те, що справа стосовно порушення конституційних прав ветеранів на виборах до Верховної Ради України в 2002 році в 107-му виборчому окрузі — єдина кримінальна справа стосовно  порушень на парламентських виборах 2002 року, що дійшла до суду, — під вашим контролем і за підтримки Генеральної прокуратури України знову розглядається в суді відповідно до законодавства України, і чекаємо справедливого законного вироку у цій справі.
Ми вимагаємо поновлення незаконно закритих кримінальних справ представників старої влади і доведення їх до суду з винесенням справедливих законних вироків.
Справедливість і законність мусять перемогти. «Щоб навчити людей любити справедливість, потрібно показати їм її наслідки» — так каже народна мудрість.
З повагою, члени президії Ради ветеранів Ленінського району Луганська.