Кримчани заходилися підвищувати ціни за відпочинок біля моря
Традиційно орієнтований здебільше на незаможних туристів півострів пропонує дешевий відпочинок і відповідно невибагливий сервіс.
Ліжко нині здають скрізь зазвичай за 20 грн. Переночувати у приватних пансіонатах сьогодні можна у середньому за 100 грн. Дедалі більшає комфортабельніших міні-готелів з початковою ціною від 250 і більше гривень.
На 100—300 грн. порівняно з торішніми подорожчали дитячі путівки. Нині їх вартість — у середньому від 700 до 1000 грн. День перебування дітей біля моря коштує їхнім батькам від 40 до 80 грн. До того ж кількість дитячих таборів і оздоровниць невпинно скорочується.
Туроператори скаржаться: подорожчання путівок відлякує бажаючих організовано відпочити й отримати лікувальні послуги у Криму. Пояснюють ці «удари по кишенях» потенційних курортників скасуванням нульової ставки ПДВ на надання послуг в`їзного туриста, подорожчанням бензину і продуктів харчування. Номери в санаторіях, які торік коштували 100 грн. на день, уже сьогодні продають за 150.
Традиційно найвищі ціни в Ялті. Номер зі зручностями в санаторії сьогодні коштуватиме одному курортнику від 125, без зручностей — 85 гривень. Зростає спектр пропозицій номерів за кілька сотень доларів. Ціна зростає у суворій відповідності з наявністю й рівнем комфорту та наближеністю до моря.
Після столиці кримських курортів набуває популярності ошатна Євпаторія, де комфортабельних санаторіїв і оздоровниць дедалі більшає, а ціни нижчі. Номер зі зручностями коштує від 83 гривень на день, без них — 60—70. Приблизно такі само ціни в Алушті, Судаку й Феодосії, Коктебелі, Саках, де майже всі путівки в санаторії та оздоровниці вже розпродано до жовтня. Привабливішим стає «сімферопольський пляж» —Ніколаєвка, у якому днями вдалося встановити аж два туалети на все багатокілометрове узбережжя. Та й тут можна зняти середнього рівня номер на день не дешевше як за 200 грн., заспокоївшись хоча б тим, що такий у Ялті коштував би удвічі дорожче. Приватні готелі для небагатих туристів пропонують свої послуги, починаючи від 50 до 80 гривень за добу. Вербувальники у приватний сектор просять сьогодні від 18 грн. за ліжко, добряче віддалене від моря, і 20—25 гривень — на узбережжі. Звісно, зручності — у дворі, холодильник і газова плитка — комунального користування. Найпомірніші ціни на ще вільних від напливу відпочивальників Тарханкутському й Керченському півостровах, де збережено переважно дерев’яні бази відпочинку та санаторії-профілакторії з «комфортом» радянських часів. Тут можна придбати номер від 40, а переночувати у приморських селищах за 8—10 гривень.
Літо у розпалі, а в Криму працює лише третина із 630 оздоровниць. Решта має жалюгідний стан або ще не отримала всіх належних дозволів.
 
Крим.