Фракція Народної партії виступає категорично проти ревізії конституційної реформи і започатковує просвітницький проект, який має навчити кожного «маленького українця» захищати свої конституційні права, користуючись положеннями Основного Закону як нормами прямої дії. Про це заявили на прес-конференції у парламенті лідер фракції Народної партії Ігор Єремеєв та уповноважені представники фракції Катерина Ващук, Олег Зарубінський та Борис Андресюк.
Депутати зазначали, що українська Конституція є однією з найпрогресивніших у світі, але щоб відповісти на запитання, чи реалізується вона у повсякденному житті, досить вийти на вулицю —порушення на кожному кроці. У народі кажуть: риба гниє з голови. Тому, на переконання Народної партії, необхідно розпочати зміни у державі з владної верхівки, врегулювавши стосунки між гілками влади, що й передбачають уже схвалені парламентом у цілому зміни до Конституції. А спроби загальмувати політичну реформу призведуть до ще більшої конфронтації суспільства.
Ігор Єремеєв також заявив, що сьогодні на місцях «відбуваються політичні репресії». Про це свідчить величезна кількість листів на адресу народних депутатів. На думку парламентаріїв-народників, Президент не знає, що насправді нині відбувається у регіонах. Тому фракція Народної партії вирішила провести ще й таку акцію: народні депутати виїздитимуть до областей, збиратимуть факти незаконних звільнень із роботи з політичних міркувань і звернуться з відповідним листом до Віктора Ющенка. «Нова влада повинна бути вище дріб’язкового зведення рахунків»,— наголосила К. Ващук. А І. Єремеєв запропонував ще й організувати «конституційний лікнеп» для всіх регіональних лідерів.