Шановний Вікторе Андрійовичу!
Ми, медики, з глибокою повагою ставимося до проголошеного Вами курсу на викорінювання корупції, хабарництва, інших злочинних проявів у найвищих ешелонах влади.
Однак на місцях, як нам здається, замість копіткої, наполегливої роботи з викорінювання цього зла, намагаються якомога швидше відрапортувати про свою діяльність. 27 травня прямо на робочому місці було затримано начальника обласного управління охорони здоров’я Віктора Петровича Лисака. Його доправили до слідчого ізолятора, де утримували цілих шість діб, незважаючи на поганий стан здоров’я: після звільнення Лисак таки опинився у лікарняній палаті, де перебуває й нині у вкрай тяжкому стані.
За поясненнями заступника начальника УМВС у Полтавській області Геннадія Критьєва, начальник управління підозрюється у зловживанні службовим становищем та нецільовому використанні бюджетних коштів. Але ж лише «підозрюється», то яка була потреба «хапати» людину на роботі, соромити її перед колективом?
Тож нехай слідство ретельно розбереться, хто насправді був зацікавлений у закупівлі рентгенівських апаратів (за завищеними цінами, як запевняють правоохоронці), адже таке рішення не може прийматися одноосібно — всі питання, пов’язані з придбанням того чи іншого медичного обладнання вирішуються на конкурсній основі, через тендерний комітет.
Віктора Петровича Лисака всі ми знаємо як прекрасного фахівця, організатора, як-то кажуть, від Бога. На посаді начальника управління він пропрацював лише рік (до того був заступником), але й за цей час встиг багато зробити, щоб підняти з руїн медичну галузь області. Ще раніше працював головним лікарем обласної дитячої лікарні, яку за чотири роки зробив зразковим закладом. Пройшов він і школу роботи в сільській амбулаторії, був учасником ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.
Шановний Вікторе Андрійовичу!
Переконливо просимо Вас використати всі надані Вам законом можливості, щоб не постраждала безневинна людина, щоб захист прав, честі і гідності громадянина не залишалися в нашому суспільстві лише деклараціями.
З повагою Л. Чабановська — завідуюча інформаційно-аналітичним відділом обласної дитячої лікарні, О. Варяниця — голова профкому Полтавської обласної дитячої клінічної лікарні, Г. Богатир — завідуюча діагностично-реабілітаційним центром для дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, В. Ковальова — лікар-гастроентеролог обласної дитячої клінічної лікарні, В. Кацюба — завідуюча функціональною діагностикою обласної дитячої лікарні, О. Герасименко — завідуюча педіатричним відділенням обласної дитячої лікарні, Л. Рудяга — завідуюча алергологічним відділенням обласної дитячої лікарні, О. Хорош — завідуюча кардіологічним відділенням обласної дитячої лікарні,
(всього — 218 підписів).