У рамках заходів Року України в Польщі у наших західних сусідів побувала делегація Університету «Україна» на чолі з президентом цього 35-тисячного вищого навчального закладу Петром Таланчуком.

Під час зустрічі з маршалком (спікером) сенату Республіки Польща Лонгіном Пастущаком розмова точилася навколо особливостей входження наших країн до європейського освітнього простору в контексті Болонського процесу.

Говорили про необхідність розвивати дистанційну форму навчання з використанням нових інформаційно-комунікаційних технологій: Інтернету, супутникового телебачення, кредитно-модульної системи оцінки знань, якими ґрунтовно займаються викладачі Університету «Україна».

З огляду на те, що восени поляки обиратимуть нового президента і парламент, керівники сенату жваво і зацікавлено коментували книгу проректора з навчально-методичної роботи Університету «Україна» Валерія Бебика «Як виграти і програти вибори», що вийшла у Варшаві польською мовою. Польські законодавці належним чином оцінили цей підручник з виборчих технологій, а читачі впливового журналу «Forum psychologіczne» присудили українському політологу титул «Людина року».

Українські освітяни привезли додому багато цікавої й корисної інформації щодо організації дистанційної освіти у Вищій соціально-економічній школі Варшави, яка має свій освітній телеканал «EDUSAT».

З цим польським партнером Університет «Україна» домовився узгодити на базі європейських стандартів свої навчальні плани, щоб студенти двох вузів могли після закінчення навчання одночасно отримувати українські та польські дипломи держзразка.