Прикарпатську чиновницю спіймали на хабарі. Керівник одного з міськрайонних управлінь юстиції Івано-Франківської області вимагала та отримала від місцевого підприємця грошову винагороду за сприяння та безперешкодну реєстрацію речових прав на нерухоме майно.

Факт передачі коштів було задокументовано працівниками УБОЗ спільно зі співробітниками УМВС області. Зловживаючи службовим становищем, 41-річна чиновниця спокусилася на чотири тисячі гривень, щоб залагодити справу із реєстрацією торгово-офісних приміщень у прикарпатському містечку.

Коментуючи згаданий випадок, заступник начальника УБОЗ УМВС області підполковник міліції Володимир Марчук сказав, що такий вид корупції є доволі розповсюдженим. «Ми часто стикаємося саме з такою корупційною схемою: посадовці навмисне створюють несприятливі умови для громадян у співпраці з організацією. До прикладу, відтягують терміни виготовлення документів, вимагають надмірну кількість начебто потрібних довідок. Тоді людині пропонують обійти «бюрократичну тяганину», натякаючи на хабар», — розтлумачив правоохоронець.

У прес-службі обласного УМВС повідомили, що наразі вирішується питання про обрання стосовно неї міри запобіжного заходу. Правоохоронці проводять перевірку на причетність останньої до інших фактів вимагання та отримання хабарів. Стосовно підозрюваної розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Санкція вказаної статті передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Місцеві правоохоронці радять громадянам звертатися на «телефон довіри» з питань боротьби з корупцією Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю обласного МВС: 097-220-31-16.

Івано-Франківська область.