Під завалами на пляжі в селищі Кача (передмістя Севастополя) усе ще залишається від трьох до п’яти чоловік. Про це вчора повідомили «Голосу України» у прес-службі МНС України. У зоні лиха продовжували шукати загиблих більш як 700 рятувальників. Працювала важка техніка. На момент, коли верстався номер, було обстежено 500 кубометрів ґрунту. При цьому всупереч здоровому глуздові вчора ж тут з’явилися нові відпочивальники...
За нашою інформацією, під обвалом загинула 16-літня жителька Владимирської області (Росія) і сильно потерпіла її 20-літня співвітчизниця з Іванова. З тяжкими травмами тазу вона перебуває в реанімації міської лікарні № 1. До травмопункту по допомогу зверталося троє потерпілих. Самостійно пішли з місця трагедії 16 чоловік.
Під високою кручею, за різними даними, загоряло приблизно 30 чоловік. Як розповідають очевидці, все сталося майже миттю. Ольга Шемонаєва з Санкт-Петербурга вважає 21 червня своїм другим днем народження:
— Це сталося близько полудня. Я почула шурхіт піску і звук падаючого каміння. Підвівши голову, побачила тріщину на обриві. Вона розросталася просто на очах. Хлопці, які сиділи поруч, скрикнули і кинулись до води. Я не встигла встати з надувного матраца, і мене накрило землею.
Дівчину зсув зачепив лише краєм. Оля стала першою, кого відкопали ще до прибуття рятувальників. На пошук людей, які опинилися під завалом (а це в основному росіяни), прибули фахівці МНС, Кримського рятувального загону, військовослужбовці українського і російського флотів, внутрішніх військ МВС, кінологи з собаками. Рятувальними роботами керує начальник штабу цивільної оборони, глава Севастопольської держадміністрації Сергій Іванов. Він вважає, що (всупереч суперечливим повідомленням російських і деяких українських ЗМІ про велику кількість похованих під завалом людей) там, швидше за все, вже нікого нема. Це встановили після опитування очевидців, які намалювали схему розташування відпочивальників на пляжі. Якщо все-таки під землею ще є люди, то вони навряд чи живі: пляж накрила восьмиметрова товща глинистого ґрунту приблизною вагою 600 тонн. Припускають, що зсув спричинений сильними зливами.
Через побоювання повторного обвалу поруч з місцем трагедії влаштували два технічних вибухи, які мало змінили ситуацію — над вузькою береговою смугою грізно нависає потріскана глина. Міністр надзвичайних ситуацій Давид Жванія вказав на необхідність ще раз перевірити всі місця відпочинку в прибережній зоні Криму, щоб уникнути нових надзвичайних пригод.
Але на зміцнення 14 км стрімчастої берегової лінії в районі Качі потрібні сотні мільйонів гривень. Подібних небезпечних місць на узбережжі Криму чимало. Глава адміністрації Севастополя Сергій Іванов вбачає вихід у тому, щоб віддавати прибережні землі інвесторам (які можуть укласти гроші в зміцнення берегів) — за умови, що пляжі для місцевого населення будуть безплатні. А поки що в небезпечних місцях поставлять попереджувальні знаки.
 
Севастополь.