22 червня 2005 року начальник Головдержслужби Тимофій Мотренко (на знімку) взяв участь у розширеному засіданні колегії Головдержслужби України за участю народних депутатів України, представників секретаріату Президента України, апарату ВРУ, секретаріату Кабінету Міністрів України, міністерств, профспілкових, громадських організацій та засобів масової інформації.
Тимофій Мотренко поінформував про стан та шляхи реформування системи державної служби України. Він зазначив, що протягом 2004 року закладено правове підґрунтя для подальшого реформування системи державної служби України на середньострокову перспективу з урахуванням адаптації державно-правового інституту до європейських стандартів. Зокрема, прийнято Концепцію адаптації інституту державної служби в Україні до стандартів ЄС, Програму розвитку державної служби на 2005 — 2010 роки та Концепцію розвитку законодавства про державну службу. За його словами, першочерговим завданням для реформування системи державної служби є розроблення і прийняття нового закону України «Про державну службу», розроблення якого передбачено основними програмними документами уряду України, такими, як План дій Україна — ЄС та Програма діяльності Кабінету Міністрів України «Назустріч людям». Робочою групою на чолі з віце-прем’єр-міністром України Романом Безсмертним підготовлено проект нового закону України «Про державну службу». Він наголосив на тому, що новий закон передбачатиме встановлення чіткої інституційної межі між політичними діячами і державними службовцями, вдосконалення системи проходження державної служби та правового регулювання надання послуг державними службовцями, запровадження механізмів відкритого конкурсу на всі посади державних службовців, реформування системи оплати праці державних службовців та посилення дієвості системи безперервного професійного навчання. Також з метою збалансування різних точок зору, представлення альтернативних рішень і врахування інтересів всіх зацікавлених сторін Головдержслужбою організовано та проведено широке громадське обговорення законопроекту. Його остаточна редакція має бути сформована з урахуванням пропозицій спеціалістів із законопроектної роботи, зауважень і доповнень політиків, державних службовців та громадських інституцій, у тому числі висловлених під час колегії.
Результати обговорення громадськістю проекту закону України «Про державну службу» підсумував у своєму виступі голова громадської колегії при начальнику Головдержслужби, керівник Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко.