Чергова традиційна зустріч лідерів депутатських фракцій і груп із урядом на чолі з прем’єром тривала у парламенті три години. Спочатку депутати розв’язували проблему, яка найбільше турбує передусім їх самих: виборчого закону. Щоб оминути найгостріші політичні кути, глава парламенту Володимир Литвин запропонував схвалити спеціальну постанову про порядок розгляду змін до закону про вибори народних депутатів.

Більшість фракцій дали на це добро, однак об’єднані соціал-демократи почали вимагати заборонити вносити будь-які зміни до виборчого закону пізніше як за 240 днів до виборів.

Коли дійшла черга до економічних матерій, Прем’єр-міністру України Юлії Тимошенко довелося використати весь свій шарм. Пані прем’єр емоційно прохала парламентаріїв дати «зелене світло» двом пакетам урядових законопроектів: зокрема, про житлове будівництво і кредитування, а також чотирнадцятьом проектам, які необхідні для вступу нашої держави до СОТ. «Якщо не вступимо до СОТ, Україна залишиться за межами нормального світового торговельного простору, для неї будуть закриті або обмежені ринки», — стверджувала Юлія Володимирівна. Але двома руками за пакетне голосування були лише шість депутатських фракцій і груп. 

А надвечір у клубі Кабміну відбулося ще одне зібрання: зустріч Прем’єр-міністра вже з усім депутатським складом ВР. Але вже за зачиненими дверима.