Після невдалого голосування за низку законопроектів, що наближають Україну до вступу у Світову організацію торгівлі, керівники парламентських груп і фракцій та урядовці зібралися на нараду у приміщенні ВР. У ній взяли участь Голова Верховної Ради Володимир Литвин та Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Урядовці, зокрема Сергій Терьохін, переконували депутатів у потребі якнайскорішого прийняття відповідних законопроектів, мовляв, тепер сприятливий час для України влитися до міжнародної торговельної спільноти і коли цей момент згаяти, то надалі матимемо більше проблем. Лідери депутатського корпусу висловили думку про неприйнятність тих чи тих норм. Скажімо, представник соціалістів уточнив, що з 14 таких законопроектів його політичні однодумці нині готові підтримати шість. Весь цей процес можна поставити під загрозу, якщо наполягати лише на голосуванні цих законопроектів пакетом.

По завершенні наради керівник парламенту Володимир Литвин повідомив журналістам, що домовилися наступного дня розглядати у сесійній залі ті документи про СОТ, які ще не розглядали. А після цього Верховна Рада може повернутися до не сприйнятих парламентом законопроектів і включити їх до порядку денного. Водночас працюватиме робоча група з-поміж народних депутатів і представників уряду. За його словами, такий послідовний підхід може дати певний результат. Не уникнув Володимир Литвин і песимістичних ноток, нагадавши журналістам, що виходить «нерідко інакше», навіть після того, як керівники фракцій і груп кажуть «так».

Відповідаючи на запитання журналістів про можливе продовження нинішньої сесії, глава парламенту сказав, що це виключено, адже зараз не проходить навіть пропозиція працювати парламентаріям у сесійній залі до 20 години. Він за те, щоб «усі рішення, які потрібні Україні», були прийняті до завершення сесії.