Дзюдо. Зальцбург (Австрія). Юнацький чемпіонат Європи. Збірна України здобула чотири нагороди. Золоті — у Андрія Бурдуна (до 55 кг) з Комсомольська та Юлії Комарової (до 40 кг) з Василькова. Бронзові медалі дісталися Михайлові Блінову (понад 90 кг) і Марині Губаревій (до 63 кг).
Легка атлетика. Чоловіча збірна України пробилася до елітного дивізіону розіграшу Кубка Європи. У Португалії на змаганнях у групі В українська команда, набравши 115 очок, стала переможцем. На рахунку наших спортовців одне перше місце, шість других і шість третіх. Владислав Ревенко виграв суперечку стрибунів з жердиною (5,80).
Теніс. Лондон (Велика Британія). Вімблдонський турнір. Альона Бондаренко з Кривого Рогу в першому колі перемогла посіяну під 18-м номером Тетяну Головін із Франції — 6:3, 3:6, 7:5. Ще одна українка Юлія Вакуленко (Ялта) взяла гору над італійкою Татіаною Гарбін — 6:2, 6:4.
У другому колі Бондаренко поміряється силами з росіянкою Тетяною Пановою, а суперницею Вакуленко буде сіяна під 12-м номером француженка Марі П’єрс.
Футбол. Виконком ФФУ затвердив регламент турніру пам’яті Валерія Лобановського, що нинішнього року проходитиме в дещо незвичні терміни — з 15 по 17 серпня. За одним із пунктів угоди, котру укладено між національними асоціаціями, учасники цьогорічного турніру повинні привезти на цей матч найсильніші склади. Формат турніру залишається традиційним: переможці матчів Україна—Ізраїль, Польща—Сербія і Чорногорія (відбудуться 15 серпня) у фіналі (17 серпня) розіграють головний приз. Ті, що програли, посперечаються за третє місце.
Матчі турніру проходитимуть на НСК «Олімпійський» та на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.
* * *
Підготовку до нового сезону чемпіон України розпочне у Швейцарії 27 червня. Для «Шахтаря» заплановано також контрольні поєдинки. Перший має відбутися 2 липня. Суперником підопічних Мірчі Луческу буде чвертьфіналіст Кубка УЄФА, володар Кубка Франції — «Осер». До речі, цей матч присвячується сторіччю французького клубу. Окрім того, «вуглярі» зіграють із швейцарськими клубами «Ксамакс», «Грассхоппер» і «Базель». А 7 липня «Шахтар» вилетить до Одеси на матч за Суперкубок із київським «Динамо» (відбудеться 9 липня). У складі чемпіона має з’явитися оборонець збірної України 26-річний В’ячеслав Свідерський, який останнім часом виступав за російський клуб «Сатурн» (Раменське).
* * *
Активно поширюється інформація, що півоборонець «Дніпра» і збірної України Руслан Ротань має намір перейти до київського «Динамо». З цим клубом він збирається на тренувальний передсезонний збір до Ялти. За його підсумками й відбудеться конкретна розмова між клубним керівництвом і гравцем.
* * *
Кубок Конфедерацій. Німеччина. Австралія—Туніс. 0:2. Німеччина—Аргентина. 2:2.
Бокс. Сергій Дзинзирук, який виступає у другій напівсередній вазі (до 69,9 кг), проведе бій за звання чемпіона світу за версією WBO. 29-річний броварчанин, котрий здобув 29 перемог (жодної поразки), готується до бою з пуерторіканцем Даніелем Сантосом. Дата поєдинку уточнюється.