Оглядаючи міжнародну виставку «Агро-2005», що проходила в Києві минулого тижня, Президент України чи не найбільше часу й уваги приділив зернозбиральній техніці відкритого акціонерного товариства «Херсонські комбайни». Віктору Ющенку подарували макет «Славутича» і запросили до Херсона, аби власноруч вивів один з агрегатів за прохідну підприємства.

Комбайнобудівники впевнені: машину не сором показати людям. І на виставці, розповідають, це визнали навіть конкуренти, змушені спостерігати підвищений інтерес хліборобів саме до херсонської техніки — «селянська пошта» працює безвідмовно!

Сьогодні на заводі помітне значне пожвавлення, пов’язане з приходом нового власника. Підприємство, що «лежало» майже десять років, оживає. Якщо протягом кількох років завод випускав не більше трьох-чотирьох комбайнів у місяць, то нині — 20—25. Тільки за перший квартал їх виготовлено в шість разів більше, ніж за аналогічний період торік. І якби не «гальмівний» чинник у вигляді низької купівельної спроможності сільгоспвиробника, підприємство здатне випускати їх по 35 одиниць, а в найближчий час довести показник до 100. Тож колектив комбайнобудівників цілком упевнений у спроможності «Славутича» конкурувати на вітчизняному ринку і в майбутнє дивиться з оптимізмом.

Херсон.