Минулої неділі в інтерв’ю програмі ТСН на каналі «1+1» заступник Генпрокурора Віктор Шокін повідомив, що їхнє відомство розслідує кримінальну справу, порушену проти ще однієї «банди перевертнів у погонах».
Новина ця, як писав Булгаков, «другої свіжості». Років з півтора тому той самий пан Шокін уже заявляв про існування «перевертнів-два», що дуже образило тодішніх суміжників-силовиків — МВС та СБУ. Аж довелося втручатися Генпрокурору і покартати свого заступника за те, що в нього «язик випереджає думку». Здається, саме такими словами визначили провину «балакучого» Віктора Шокіна. А тепер з’ясувалося, що «язик» не заплутався в нумерації, хоч, можливо, і зайве казав.
— Вона на декілька порядків вище тієї, яка слухається в апеляційному суді, більш небезпечна, —охарактеризував нову банду заступник Генпрокурора і знов оконфузився з «думкою». — Частина групи — ми знаємо хто і як, частина вже втекла.
Ось такі сумні наші справи. Доки в ГПУ узгодять процеси думання і балакання, «перевертні», як таргани, у шпарки між гратами попролазять. Тільки й радості, що хоч знають, «хто і як» помахав прокурорам ручкою.
«Голос України» в матеріалі «Снігурі» не відлетіли?» та в недавньому інтерв’ю з основним свідком у справі «перевертнів-1» Юрієм Нестеровим уже наводив конкретні факти нинішньої життєдіяльності законспірованих бандитів, але це чомусь не зацікавило ні МВС, ні ГПУ. Можливо, там за звичкою газет не читають — це все-таки не матеріали досудового слідства. Цікаво «хто», а ще цікавіше «як» тепер — після масових зникнень — розслідуватиме криваву діяльність «перевертнів» з пильністю «на кілька порядків вище», ніж було досі?