У Севастополі в рамках міжнародного проекту «Миротворчий англійський» почав працювати семінар мовознавців 11 країн. До 1 липня на базі міського військово-морського інституту імені П. С. Нахімова обмінюватимуться досвідом викладачі англійської мови Британської ради, заснованої в 1934 році.
Ця міжнародна організація, що представляє Велику Британію в галузі освіти і науки, має представництва в 226 містах 110 країн світу. Патроном ради є королева Єлизавета ІІ, віце-патроном — Принц Уельський. В Україні Британська рада працює з 1992 року і має представництва в Києві, Донецьку, Львові, Одесі, Харкові і Севастополі. Організація допомагає в проведенні освітньої реформи, організовує заняття з вивчення англійської, адмініструє іспити з англійської, сприяє тому, щоб наші громадяни здобували британську кваліфікацію освіти.
У Севастопольському центрі самопідготовки на базі Військово-морського інституту англійську мову вивчають 150 офіцерів українського флоту. Крім того, сім навчальних груп створено і безпосередньо в частинах військово-морського флоту.