Два дні тому завершився відкритий фестиваль дитячої та юнацької творчості «Вінець Овідія». Почалося свято в Іллічівську, продовжилося на Овідіопольському стадіоні і завершилося в Одеському театрі.
Проходило змагання лише вдруге, тому участь у ньому майже 600 дітей із 16 областей України, а також виконавців з Росії — неабияке досягнення. Адже такий масштаб не завжди можуть потягнути навіть «фестивалі-ветерани», такі як «Кришталевий жайвір» чи «Молода Галичина». До речі, директор «Галичини» Наталя Коваль, яка приїхала до Овідіополя як член журі, була неабияк здивована не тільки розмахом, а й рівнем «Вінця Овідія». Хоча її вже мало чим здивуєш: «Молодій Галичині» вже 14 років, і туди з’їжджаються кращі з кращих. Але й молодий фестиваль свого обличчя не втратив: і у жанрі народного та естрадного співу, й сучасного чи народного танцю, академічного вокалу й навіть розмовного жанру були дуже обдаровані учасники.
Бурю овацій викликала найменша конкурсантка: хмаринка рожевого криналіну і великий мікрофон, який затуляв дитині пів-обличчя — оце й все, що було видно на сцені. Хоча у свої п’ять років Ганнуся Патарь не розгубилася і доспівала всю пісню до кінця. Цікавим було те, що виконавці старшої групи — від 17 до 21 року — були настільки слабкі, що конкурс у цій категорії взагалі не відбувся. Зате діти віком 11—14 років виявилися сильними, як на підбір. Зрештою, саме з цієї групи «народилася» володарка головного призу 11-річна донеччанка Катя Давиденко. Ще одними лаврами увінчали танцювальні колективи: «Vіva Dancer» з Херсона та «Прем’єра плюс» з Росії. Окрім власне конкурсних турів «Вінець Овідія» подарував дітям тепле сонечко, холодне й чисте море та смачні черешні на вечерю. Що особливо приємно: на нічних дискотеках учасники танцювали гуртом. Переможців і переможених там не було, адже за чотири дні фестивалю всі «суперники» стали добрими друзями.