Ранкове й денне засідання 17 червня
Під час ранкової «розминки» народні депутати загострювали увагу на економічних, екологічних та соціальних проблемах. І, як завжди, говорили про парламентаріїв-сумісників. Іван Заєць оприлюднив заяву фракції УНП про посилення технологічного впливу на прибережні території, внаслідок чого руйнуються береги Дніпра та Азовського моря. Лілія Григорович («Наша Україна») звернулася до всіх державних інституцій та громадян популяризувати українську мову, якою, приміром столичні випускники, майже не спілкуються. 
Ігор Шурма (СДПУ(о) закликав главу держави проявити політичну волю і звільнити депутатів-сумісників. 
Народні депутати досить бурхливо обговорили і внесену на прохання Валерії Заклунної-Мироненко до порядку денного постанову про заходи зі святкування 80-ї річниці Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки. Зрештою парламентарії вирішили рекомендувати Президентові України вжити необхідних заходів для припинення втручання правоохоронних і посадових осіб виконавчої влади в діяльність колективу. 
Законопроект «Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду» представив голова Державного комітету з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко. В документі визначено коло повноважень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування під час реконструкції або заміни житлового фонду. Фінансування реконструкції здійснюватиметься з коштів державного та місцевого бюджетів, коштів інвесторів та інших. Доповідач підкреслив, що інвестора-забудовника реконструкції визначатимуть на конкурсній основі. Що отримає власник старого житла? Гарантовано — нову квартиру, на 50 відсотків більшу за свою. Якщо він захоче ще приміщення більшої площі, то сплачуватиме додатково. За словами голови держкомітету, стартові житлові будинки розміщуватимуться в межах кварталів (районів), що реконструюються, або на вільних земельних ділянках у межах населеного пункту. Якщо понад 50 відсотків власників житлових приміщень будинку погодяться на відселення, до інших власників можуть бути застосовані примусові заходи з відчуження майна. За суспільної потреби.
Депутати зрештою прислухалися до висновків Комітету з питань будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства і зв’язку, думку якого оприлюднив Володимир Пустовойтенко, і 230 голосами прийняли документ за основу.
На початку ранкового засідання Голова Верховної Ради України Володимир Литвин від імені депутатського корпусу привітав з днем народження народного обранця Володимира Пака.
Потім ВР у першому читанні прийняла зміни до Закону України «Про автомобільний транспорт».