З наступного року Рахункова палата України матиме право контролювати не лише видатки, а й доходи державного бюджету. Про це повідомив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин під час учорашньої зустрічі з президентом Державного аудиторського офісу Угорської Республіки Арпадом Ковачем. Вони обговорили напрями роботи Рахункової палати України і Державного аудиторського офісу Угорщини, в тому числі їх парламентську складову.
В України і Угорщини добрі відносини на всіх політичних рівнях, зокрема й парламентському, зазначив Голова ВР і додав, що для України цікавий досвід роботи ДАОУ. А. Ковач наголосив, що співпраця очолюваного ним відомства з українськими колегами є плідною, і відзначив високий рівень кваліфікації співробітників Рахункової палати України. Іноземний гість нагадав: Україна й Угорщина підписали угоди про спільні дії щодо подолання наслідків можливих повеней. До речі, РПУ і ДАОУ провели спільний аудит використання коштів, які було виділено на вказані цілі, й підписали відповідний звіт. Голова Рахункової палати Валентин Симоненко поінформував, що звіт буде направлено до Кабінету Міністрів і всім зацікавленим відомствам.
Володимир Литвин зазначив, що для України важливі дослідження нагальних проблем, які є в екологічній сфері, й додав: «Подекуди нам бракує розпорядливості у використанні коштів».