Вечірнє засідання 16 червня

Повторно розглянувши з пропозиціями Президента України, парламент відправив на доопрацювання проект Кодексу адміністративного судочинства. 

А з зауваженнями глави держави до Господарського кодексу депутати погодилися. Президент, зокрема, заперечував проти пропозиції заборонити делегування органами управління державних підприємств повноважень щодо управління корпоративними правами.

На пропозицію Кабінету Міністрів парламент ратифікував Угоду між урядами України та Японії про надання Японським банком міжнародного співробітництва кредиту на суму 19 мільярдів 92 мільйони єн для фінансування проекту розвитку державного міжнародного аеропорту «Бориспіль». Кредит надається на 7 років із можливістю продовження. А японські компанії, які братимуть участь у реалізації проекту розвитку аеропорту «Бориспіль» в рамках кредиту, звільнятимуться від сплати податків і мита.

У цілому також схвалено зміни до закону «Про громадянство України», які уточнюють окремі процедури, пов’язані з набуттям українського громадянства, зміни до деяких законів щодо додаткових гарантій захисту фінансових інтересів держави.

Головуючий Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк повідомив про чергові міжфракційні міграції народних депутатів: Борис Райков вийшов із групи «Демократичні ініціативи» і ввійшов до фракції Народної партії.