Маніфест про дотримання прав власності в Україні між главою держави, парламентом та урядом дасть сигнал для світу, що Україна дотримується Конституції та чинних законів, про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин в інтерв’ю журналістам. Глава парламенту запропонував керівникам депутатських фракцій і груп доопрацювати проект цього документа і висловити свої міркування та пропозиції до нього.
«Нам потрібно розвивати процеси відповідно до чинного законодавства. І тоді жодної надзвичайщини не буде», — сказав В. Литвин. Він зазначив, що ідея підписання такого маніфесту виникла не від гарного життя. «Бо спочатку наламали дров, а тепер дружно шукаємо, як вийти із цієї ситуації», — вважає головний парламентарій.
Голова Верховної Ради застеріг від поквапливих звинувачень через ЗМІ колишніх можновладців, наголосивши, що все має відбуватися в рамках закону. «Те, що у нас зараз відбувається, — це, м’яко кажучи, демонстрація неповаги до законів тими, хто саме повинен показувати зразок, — сказав В. Литвин. — Хоча мета зрозуміла — налякати всю країну і примусити всіх стояти у стійлі. Треба принаймні навчитися поважати себе і виконувати закони та Конституцію тим, хто покликаний стояти на їх сторожі».