Президентові України В. Ющенку

Голові Верховної Ради України В. Литвину
Прем’єр-міністрові України Ю. Тимошенко
Генеральному прокуророві України С. ПІскуну
Міністру внутрішніх справ України Ю. Луценку
Міністру оборони України А. Гриценку
Київському міському голові О. Омельченку
Відкритий лист
До вас звертаються депутати Шевченківської районної в м. Києві ради з приводу безпрецедентного тиску з боку народних депутатів України В. Бондаренка і В. Лебедівського, які всупереч законам України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про столицю України — місто-герой Київ», намагаються дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Шевченківському районі Києва. Зазначені народні депутати прагнуть будь-що змінити керівництво Шевченківської районної у м. Києві ради та державної адміністрації в особі її голови М. Харитончука, незважаючи на його підтримку більшістю депутатського корпусу Шевченківської райради та беззаперечну підтримку з боку мешканців району. Останньою краплею, яка нас змусила звернутися до вас, найвищих керівників нашої держави, стала сесія райради 7 червня 2005 р.
В цей день з метою забезпечення нормальної роботи сесії Шевченківської районної в м. Києві ради була організована охорона приміщення за адресою: вул. Б. Хмельницького, 24, в якому міститься Шевченківська районна рада та державна адміністрація. До зазначеного приміщення було забезпечено вільний доступ депутатів усіх рівнів, працівників райради та державної адміністрації, представників ЗМІ та громадськості.
Але, незважаючи на це, група невідомих осіб в кількості близько 70 чоловік, провокуючи конфліктну ситуацію, вибила скло на вхідних дверях першого поверху приміщення райради та держадміністрації і зайшла до зали засідань на 2-му поверсі, де проходило пленарне засідання сесії.
Вищевказані невідомі особи заблокували трибуну та президію сесії, а також вхід до сесійної зали. Сесія розпочала свою роботу, але зазначені особи всіляко перешкоджали їй.
Працювати в такій обстановці було неможливо, тому голова Шевченківської районної у м. Києві ради М. Харитончук поставив на голосування питання про проведення пленарного засідання в закритому режимі з участю народних депутатів і депутатів Київради та засобів масової інформації. При цьому народний депутат України В. Бондаренко почав без надання йому слова, з використанням мегафона, переконувати присутніх у тому, що проведення сесії в закритому режимі суперечить чинному законодавству. Депутат районної ради, голова фракції Народної партії в Шевченківській райраді С. Андросюк намагався довести В. Бондаренку помилковість його трактування чинного законодавства, продемонструвавши Закон «Про місцеве самоврядування в Україні», де в ст. 46 передбачено можливість, за рішенням ради, проведення сесії в закритому або відкритому режимі. У відповідь В. Бондаренко безпідставно вдарив С. Андросюка в обличчя мегафоном, завдавши йому тілесні ушкодження. Пролилася кров, 
С. Андросюк упав. Після цього вчинку народного депутата України В. Бондаренка голова Шевченківської райради М. Харитончук оголосив перерву, але вихід із сесійної зали заблокували присутні молодики, які не випускали депутатів, вимагаючи продовження засідання. І тільки коли ще одному з депутатів, Б. Михальчуку, стало зле і він почав непритомніти, за допомогою працівників міліції вихід із зали було розблоковано. Депутати фракцій Соціалістичної партії України, ВО «Батьківщина», Народної партії, депутатської групи «Центр — за нову Україну, за Ющенка!» та позафракційні залишили залу. Президія сесії залишалась заблокованою, і приблизно 3,5 години голову ради М. Харитончука зазначені молодики не випускали з зали, вимагаючи від нього написати заяву про свою відставку з посади голови ради та державної адміністрації. Внаслідок цих протиправних дій М. Харитончуку стало погано і близько 14-ї години його на «швидкій» відвезли до лікарні.
Оскільки в залі продовжувало перебувати майже 70 невідомих осіб сумнівної поведінки, депутати фракцій СПУ, ВО «Батьківщина», НПУ, депутатської групи «Центр — за нову Україну, за Ющенка!» та позафракційні не повернулися до сесійної зали. Тому близько 16-ї години заступник голови ради 
М. Недашківський оголосив про припинення роботи сесії через відсутність кворуму (залишилося тільки 22 депутати).
Таким чином сесія Шевченківської районної в м. Києві ради була зірвана.
На підставі вищевикладеного просимо вас захистити Шевченківську районну в м. Києві раду, як орган місцевого самоврядування, від свавільного втручання в її роботу, вжити відповідних заходів для розслідування вищезазначених протиправних дій і притягнути винних осіб до відповідальності згідно з чинним законодавством України.
Депутати Шевченківської районної в м. Києві ради (32 підписи).