Народний депутат Валерій Лебедівський:
— Можна говорити про різні причини висловлення недовіри, але основні з них — зловживання голови службовим становищем під час виборчої кампанії минулого року. Саме під його керівництвом здійснювалося розповсюдження «брудної» агітації проти опозиційного кандидата. Ці факти нині вивчає прокуратура. До того ж депутати райради не були вдоволені позицією керівника у захисті інтересів району. Замість того, щоб знайти певний компроміс, Харитончук спробував використати адмінресурс, що призвело до ще більшого опору.
Так і не дійшовши до останнього питання, Харитончук оголосив перерву, під час якої йому раптово стало зле. І він виїхав з приміщення райради, так і не закривши сесію. А депутатам, які ініціювали висловлення йому недовіри, не залишалося нічого іншого, як оголосити голодовку.
Народний депутат Володимир Бондаренко:
— Нас з самого початку не хотіли пускати до зали засідань, і коли ми врешті потрапили на засідання, попросили слова. Однак голова нам мікрофона не дав, тому я був змушений користуватися мегафоном. Під час мого виступу стосовно незаконної приватизації С. Андросюк намагався заткнути мегафон папером, і я був змушений відштовхнути його. Падаючи, цей чоловік почав битися об стіл і підлогу. І тому є свідки. Ніякої бійки не було. Просто цією ситуацією скористалися певні люди. Хочу наголосити: ми захищали інтереси киян. Бо в результаті такої «господарської» діяльності замість гастрономів з’являються ігрові центри і клуби.
Народний депутати Олег Зарубінський:
— Андросюку було завдано міцний удар по обличчю, що засвідчили численні телекамери та очевидці. У той час, як Бондаренко говорив про відсутність експертної оцінки якихось об’єктів приватизації, Андросюк показував йому документи з цією оцінкою. І жодним чином не намагався закрити мегафон. Ми можемо констатувати той факт, що, користуючись депутатською недоторканністю, народний обранець застосував дії, які не відповідають самій суті демократії, бо демократія — це сила аргументу, а не аргумент сили. До того ж з тих конкретних питань, що розглядалися на сесії, депутати райради мали визначатися самі.